eur:
392.7
usd:
366.09
bux:
66868.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Újabb feladatokat kap az ENSZ terrorizmusellenes központjának budapesti irodája

New Yorkból jelentkezett Szijjártó Péter.

Újabb feladatokat kap az ENSZ terrorizmusellenes központjának budapesti regionális irodája - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán, miután találkozott a terrorizmusellenes tevékenység koordinálásáért felelős ENSZ-főtitkárhelyettessel, Vlagyimir Voronkovval.

Szijjártó Péter New Yorkból bejelentkezve hivatalos közösségi oldalán azt mondta, újabb és újabb funkciókat telepítenek Budapestre. Ilyen lesz például a balkáni országokkal a terrorizmus finanszírozását visszaszorító program, létrejön egy közös terrorizmus-megelőzéssel foglalkozó akadémia és a légi közlekedés biztonságáról szóló képzéseknek is Budapest lesz a helyszíne.

Az ENSZ terrorizmusellenes tevékenységének egyre nagyobb részét fogják Budapestről koordinálni - mondta a politikus.

A miniszter elmondta, hogy találkozni fog António Gutteres ENSZ-főtitkárral, akivel - mint mondta - számos kérdésben nincsenek egy állásponton, de vannak olyan ügyek, amelyekben szoros az együttműködés.

Az elmúlt időszak pénzügyi, migrációs, pandémiás válságai, kihívásai rámutattak, hogy sokkal hatékonyabb politikai együttműködésre és összefogásra van szükség. "Itt lenne az ideje, hogy ha emberéletekről van szó, akkor ne politikai ideológiák mentén vitázzunk" - fogalmazott, hozzátéve: az ENSZ szerepének meg kell erősödnie, és ebben a szervezet számíthat Magyarországra.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×