eur:
394.42
usd:
369.55
bux:
65240.52
2024. április 19. péntek Emma
NEW YORK, NY - DECEMBER 09:  Chris Cuomo attends the 12th Annual CNN Heroes: An All-Star Tribute at American Museum of Natural History on December 9, 2018 in New York City.  (Photo by Mike Coppola/Getty Images for CNN)
Nyitókép: Mike Coppola/Getty Images

Felfüggesztette a műsorvezetőjét a CNN a volt New York-i kormányzó zaklatási ügye miatt

A CNN amerikai hírtelevízió határozatlan időre felfüggesztette műsorvezetőjét, Chris Cuomót, mert újabb dokumentumok szerint a véltnél jobban belefolyt bátyja, a többszörös szexuális zaklatással vádolt Andrew Cuomo volt New York-i kormányzó ügyeibe – jelentette honlapján a CNN szerdán.

A New York állam főügyészi hivatala által hétfőn közzétett dokumentumok szerint a műsorvezető a korábban véltnél sokkal jobban kivette részét a bátyja, Andrew Cuomo védelmének megszervezéséből – mondta el a hírtelevízió egyik szóvivője kedd este, jelezve, hogy az újonnan napvilágra került információk súlyos kérdéseket vetnek föl.

Chris Cuomo már korábban beismerte, hogy tanácsokkal látta el bátyja munkatársait, és megpróbált lejárató információkat gyűjteni bátyja egyik vádlója ellen, és hogy ezzel megszegte a CNN szabályait. A hírtelevízió ezt korábban nyilvánosan is elismerte, de akkor még figyelembe vették egyedi helyzetét, és megértést tanúsítottak, mert – indoklásuk szerint – műsorvezetőjük a családját a munkája elé helyezte.

A jelenlegi dokumentumok fényében viszont a CNN vezetősége úgy döntött, hogy határozatlan időre felfüggeszti a műsorvezetőt – tájékoztatott a hírtelevízió szóvivője.

A most nyilvánosságra került információk között vannak olyan üzenetváltások Chris Cuomo és Melissa DeRosa, Andrew Cuomo akkori vezető tanácsadója között, amelyek megerősítik, hogy

a műsorvezető oroszlánrészt vállalt bátyja védelmének megszervezésében.

Andrew Cuomo a botrányok miatt lemondásra kényszerült a kormányzói tisztségről, jelenleg bűnügyi vizsgálat folyik ellene.

A levelezésekből az is kiderült, hogy Chris Cuomo sajtós kapcsolatait felhasználva segített felkészíteni az akkori kormányzó csapatát a vádözönre. A műsorvezető azt is elismerte a nyomozóknak, hogy megpróbált többet megtudni egy készülő kényes sztoriról Ronan Farrow újságírótól. Chris Cuomo szerint az ilyesmi „bevett gyakorlat” a médiában.

Rich Azzopardi, Andrew Cuomo egyik szóvivője szerdán közölte: Letitia James, New York állam főügyésze manipulálási céllal hozta nyilvánosságra a dokumentumokat. „New York lakóit senki sem csaphatja be” – szögezte le Azzopardi. „A napnál is világosabb, hogy James és kollégái visszaélnek a kormányzati forrásokkal politikai ellenfeleik lejáratása érdekében” – tette hozzá, „visszataszítónak, etikátlannak és illegálisnak” nevezve a gyakorlatot.

A lépést megelőzően több újságíró nyilvánosan is megjegyezte, hogy Chris Cuomo megsértette az újságírás íratlan szabályait.

A CNN berkein belül is többen elégedetlenségüket fejezték ki a műsorvezető viselkedése miatt – írta honlapján a hírtelevízió.

Charlotte Bennett, a volt New York-i kormányzó egyik áldozata a Twitteren azt követelte a CNN-től, hogy rúgják ki Chris Cuomót.

Cuomo esti műsorát ugyan sokan vitatták, de a CNN legnézettebbjei közé tartozott. Csapata a bejelentésig mit sem tudott a műsorvezető várható felfüggesztéséről – nyilatkozta az egyik munkatárs.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×