eur:
390.54
usd:
364.32
bux:
68346.42
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Traffic jam on toll gates, people traveling for holidays
Nyitókép: Darwel/Getty Images

Le fogják szerelni a fizetőkapukat a horvát autópályákon

Minden horvát autópályán be fogják vezetni az elektronikus útdíjfizetést, és utána el fognak tűnni a fizetőkapuk.

Tomislav Mihotic, a horvát közlekedési minisztérium államtitkára nemcsak azt ígérte, hogy Horvátország átáll az elektronikus fizetésre, hanem arról is beszélt, hogy az Európai Unió szándéka az egész kontinens útdíjfizetésének egységesítése – írja a Croatia Week alapján a napi.hu.

A horvát útdíjtörvény módosításának célja, hogy minden olyan kapunál biztosítsák a szabad áthaladást, ahol ma meg kell állni fizetni. Horvátországban ma útdíjarányos, de kettős rendszer működik: az útdíjat ki lehet egyenlíteni a kapuknál és lehet venni vagy bérelni egy úgynevezett ENC-készüléket, amely azonosítja az áthaladó autót, és az útdíjat egy előre feltöltött egyenlegből vonják le.

A fizetőkapuknál nyáron így is óriási torlódások alakulnak ki, és az államtitkár szerint a dugókat csak úgy lehet megszüntetni, ha teljesen átállnak az elektronikus rendszerre, majd a bevételt a használat arányában osztják szét az üzemeltetők között.

Címlapról ajánljuk
Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Hebart Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×