INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

india

koronavírus

járvány

Feltételezett vírusbeteg érkezik hozzátartozójával 2021. április 27-én az új koronavírus okozta Covid-19 betegeit ápoló szükségkórházba, amelyet egy újdelhi kórház mellett alakítottak ki. Az új koronavírussal fertőzöttek száma emelkedik Indiában, és emiatt egyre nagyobb hiány mutatkozik kórházi ágyakban és oxigénben.

Drámai adat arról, a valóságban hány millió ember halálát okozta a járvány Indiában

Infostart / MTI

A hivatalosan közöltnél sokkal több lehet a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az országban, a többlethalálozás a ragály kezdete óta 3,4 és 4,9 millió közé tehető - olvasható a washingtoni központú Center for Global Development (Globális Fejlődési Központ) jelentésében, amelynek társszerzője India korábbi gazdasági főtanácsadója, Arvind Subramanian.

Az indiai kormány eddig 414 ezer koronavírus miatti halálesetet tudatott. A szám a világ országai közül a harmadik legmagasabb, csak az Egyesült Államokban és Brazíliában haltak meg ennél is többen a ragály miatt.

A jelentés készítői nem állítják, hogy a többlethalálozást csakis a járvány okozta, ám a - járvány nélkül - várható és tényleges halálozási adatok különbségét tekintve szinte biztosra vehető, hogy a hivatalos adatnál jóval több az áldozat.

A The New York Times című amerikai napilap szerint a legóvatosabb becslés alapján 600 ezerre tehető a járvány indiai halottainak száma, a legtragikusabb számítások szerint viszont ennek többszöröse lehet az adat.

Az indiai kormány kétségbe vonja a fenti becslések helytállóságát.

Egészségügyi szakértők szerint

a hivatalos alulszámítás nagyrészt annak tudható be, hogy India eldugott vidékeiről - amelyeken a lakosság kétharmada él - hiányosak az információk,

és sokan otthonukban haltak meg anélkül, hogy tesztelték volna őket koronavírus-fertőzés szempontjából.

Nyitókép: MTI/EPA/Idrísz Mohammed
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018