eur:
393.35
usd:
367.78
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Feltételezett vírusbeteg érkezik hozzátartozójával 2021. április 27-én az új koronavírus okozta Covid-19 betegeit ápoló szükségkórházba, amelyet egy újdelhi kórház mellett alakítottak ki. Az új koronavírussal fertőzöttek száma emelkedik Indiában, és emiatt egyre nagyobb hiány mutatkozik kórházi ágyakban és oxigénben.
Nyitókép: MTI/EPA/Idrísz Mohammed

Drámai adat arról, a valóságban hány millió ember halálát okozta a járvány Indiában

A hivatalosan közöltnél sokkal több lehet a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma az országban, a többlethalálozás a ragály kezdete óta 3,4 és 4,9 millió közé tehető - olvasható a washingtoni központú Center for Global Development (Globális Fejlődési Központ) jelentésében, amelynek társszerzője India korábbi gazdasági főtanácsadója, Arvind Subramanian.

Az indiai kormány eddig 414 ezer koronavírus miatti halálesetet tudatott. A szám a világ országai közül a harmadik legmagasabb, csak az Egyesült Államokban és Brazíliában haltak meg ennél is többen a ragály miatt.

A jelentés készítői nem állítják, hogy a többlethalálozást csakis a járvány okozta, ám a - járvány nélkül - várható és tényleges halálozási adatok különbségét tekintve szinte biztosra vehető, hogy a hivatalos adatnál jóval több az áldozat.

A The New York Times című amerikai napilap szerint a legóvatosabb becslés alapján 600 ezerre tehető a járvány indiai halottainak száma, a legtragikusabb számítások szerint viszont ennek többszöröse lehet az adat.

Az indiai kormány kétségbe vonja a fenti becslések helytállóságát.

Egészségügyi szakértők szerint

a hivatalos alulszámítás nagyrészt annak tudható be, hogy India eldugott vidékeiről - amelyeken a lakosság kétharmada él - hiányosak az információk,

és sokan otthonukban haltak meg anélkül, hogy tesztelték volna őket koronavírus-fertőzés szempontjából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×