eur:
393.99
usd:
367.78
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét barlangból kellett menteni Thaiföldön

Búvárok mentettek ki négy nap után egy meditáló szerzetest egy váratlan eső által elárasztott barlangból Thaiföldön.

A 46 éves Phra Manasz szombaton vonult be a Thaiföld északi részén, Phitszanulok tartományban fekvő Thram Phra Szai Ngam barlangba, ám miközben meditált, egy ebben az évszakban szokatlan, napokig tartó felhőszakadás úgy megemelte a vízszintet a barlangban, hogy a víz elzárta a kijáratot.

A hatóságokat a környékbeliek értesítették kedden, hogy a szerzetes a barlangban rekedt. Több százan, köztük búvárok és orvosok érkeztek a helyszínre, hogy segítsenek kimenteni a férfit, aki minden áprilisban elzarándokol ebbe a barlangba egy másik tartományból. A mentést azonban csak szerda reggel tudták elkezdeni, miután elállt a vasárnap megeredt eső. A férfit - búvármaszkkal az arcán - heten hozták ki a barlangból, 12 métert megtéve a víz alatt.

Thaiföldön számos barlangban vannak szentélyek szakrálisnak számító pontokon. 


Három éve 12 thaiföldi fiú - egy focicsapat - és edzőjük rekedt hasonló módon egy barlangban Csiang Raj tartományban. Őket több mint két hét után sikerült kihozni nagyszabású nemzetközi mentőakció eredményeként.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×