eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Szertartás közben raboltak el egy lelkészt Haitin - videó

A Facebookon élőben közvetített húsvéti templomi szertartás közben elraboltak Haitiben egy lelkészt és három másik embert.

A felvételen látható, amint a templomi kórus két tagja a lelkész mellett, az oltárnál állva énekli a himnuszt, majd egyikük hirtelen eldobja a mikrofont, és mindhárman megpróbálnak elbújni az oltárnál. Még szól a zongorakíséret, amikor megjelenik egy fegyveres, és elkíséri őket.

A Facebookon és a YouTube videomegosztó portálon látható emberrablás a Hetednapi Adventista Egyház egyik felekezetének templomában történt, a főváros, Port-au-Prince peremén fekvő Diquini városnegyedben.

Gregory M. Figaro, akinek az apja, Greger Figaro alapította a felekezetet, elmondta a Miami Herald című lapnak, hogy nyolc-tíz fegyveres érkezett két gépkocsival a templomhoz, és a lelkészen kívül elrabolt még három embert, köztük a zongoristát.

Az utóbbi években Haitiben elharapózott a bűnözés, és gyakoriak a hasonló, váltságdíj reményében végrehajtott emberrablások, amelyek már-már megbénítják a haiti gazdaságot és társadalmat.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×