eur:
392.46
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök perének tárgyalása előtt a jeruzsálemi körzeti bíróságon  2021. február 8-án, néhány héttel a március 23-i parlamenti választások előtt. Az izraeli kormányfő ellen ellen 2020-ban nyújtott be a főügyész vádiratot csalás, közhivatallal visszaélés és korrupció vádjával.
Nyitókép: MTI/AP/Walla pool/Reuven Castro

Izraeli választások: Benjámin Netanjahu folytathatja

Szövetségesével együtt megszerezhette a 120 képviselői hely többségét.

A Benjámin Netanjahu miniszterelnököt támogató tömb Naftali Bennet pártjával együtt minden tévécsatorna exit poll felmérése szerint megszerezte a képviselői helyek többségét a keddi izraeli választáson, a kneszet százhúsz helyéből 61-et.

A két éven belül negyedszer megrendezett parlamenti választáson a Netanjahut támogató tömb és Bennet Jobbra nevű jobboldali pártja együtt megszerezte a parlamenti helyek többségét a szavazatukat leadók megkérdezésén alapuló közvélemény-kutatások szerint.

Naftali Bennet a választási kampányban többször kijelentette, hogy nem kötelezi el magát sem a Netanjahut támogató tábor, sem az ellene összefogó pártok tömbje mellett, de aláírt egy olyan kötelezvényt is, hogy nem hajlandó olyan kormányba belépni, melyet az ellenzéket vezető, a Van Jövő (Jes Atíd) nevű párt élén álló Jaír Lapid vezet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×