eur:
394.44
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök (b) a Lengyelország Újjászületése érdemrend parancsnoki keresztjét adományozza Robert Lewandowskinak, a Bayern München lengyel támadójának a varsói államfői rezidencián 2021. március 22-én. Az indoklás szerint a 32 éves játékos a labdarúgásban elért eredményeiért és Lengyelország népszerűsítéséért részesült az elismerésben.
Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Leszek Szymanski

A lengyel elnöki palotában dekázott Lewandowski

Magas állami kitüntetést kapott Lengyelországban Robert Lewandowski, a Bayern München labdarúgója.

Andrzej Duda köztársasági elnök a Lengyelország Újjászületése érdemrend parancsnoki keresztjét adományozta a futballistának, akit tavaly az év legjobbjának választottak a nemzetközi szövetségnél. Az indoklás szerint a játékos a labdarúgásban elért eredményeiért és Lengyelország népszerűsítéséért részesült az elismerésben.

A varsói elnöki palotában tartott ünnepségen Andrzej Duda beszédében "nemzeti hősnek" és a "tökéletesség kvintesszenciájának" nevezte Lewandowskit.

A Bajnokok Ligája-győztes bajorok 32 éves sztárcsatára kiemelte csapattársai, edzői, családja és barátai szerepét a sikereiben, és azt ígérte: a következő kihívásokra is az eddigieknek megfelelően fog összpontosítani.

Varsó, 2021. március 22.
Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök (b) és felesége, Agata Kornhauser-Duda (k), valamint Robert Lewandowski, a Bayern München labdarúgócsapat lengyel támadója a varsói államfői rezidencián 2021. március 22-én. A lengyel államfő ezen a napon Lewandowskinak adományozta a Lengyelország Újjászületése érdemrend parancsnoki keresztjét. Az indoklás szerint a 32 éves játékos a labdarúgásban elért eredményeiért és Lengyelország népszerűsítéséért részesült az elismerésben.
MTI/AP/KPRP/Jakub Szymczuk
Andrzej Duda lengyel köztársasági elnök (b) és felesége, Agata Kornhauser-Duda (k), valamint Robert Lewandowski, a Bayern München labdarúgócsapat lengyel támadója a varsói államfői rezidencián 2021. március 22-én. A lengyel államfő ezen a napon Lewandowskinak adományozta a Lengyelország Újjászületése érdemrend parancsnoki keresztjét. Az indoklás szerint a 32 éves játékos a labdarúgásban elért eredményeiért és Lengyelország népszerűsítéséért részesült az elismerésben. MTI/AP/KPRP/Jakub Szymczuk

Lewandowski jelenleg is vezeti a Bundesliga góllövőlistáját 35 találattal. Eddig tíz teljes szezont játszott a német élvonalban, s nyolc bajnoki címet szerzett - kettőt a Borussia Dortmunddal, hatot pedig a Bayern Münchennel. A lengyel válogatottban - amely a magyarok csoportellenfele lesz a világbajnoki selejtezősorozatban - 116-szor lépett pályára és 63 gólt szerzett, mindkettő nemzeti rekord.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×