eur:
393.36
usd:
367.62
bux:
66249.92
2024. április 25. csütörtök Márk
A Sinopharm kínai gyógyszergyártó cég koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fiolát tart a kezében egy egészségügyi dolgozó a belgrádi vásárközpontból kialakított oltóközpontban 2021. január 19-én. Szerbiában megkezdték a lakosság tömeges oltását, amelynek során először az idős embereket, az egészségügyi dolgozókat, ezt követőn pedig a katonákat és a rendőröket oltják be.
Nyitókép: MTI/AP/Darko Vojinovic

Európai vakcinaútlevél: igazán jó hír jött a magyaroknak

Háromféle papír lehet érvényes az EU-ban, az egyik viszont fontos lehetőség az orosz vagy a kínai vakcinával oltottaknak.

Az Euronews híradása szerint a Bloomberg megszerezte az Európai Bizottság egyik elfogadás előtt álló határozati javaslatát, amely szerint elfogadhatják azok oltásigazolását is utazáskor, akiknek orosz vagy kínai vakcina jutott az oltáskor.

Ugyanakkor háromféle igazolás még mindig szóba jöhet, az egyik az oltás meglétét és fajtáját tartalmazza, a másik a negatív koronavírusteszt-eredményt, a harmadik azt, hogy az illető már átesett, így természetes védettsége van.

Az igazolásokon a név, egy személyi okmány száma, a születési idő, illetve a fenti három információ közül az, amelyik lehetővé teszi a szabad mozgást.

A Bloomberg úgy tudja, még változhat a szöveg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×