eur:
389.63
usd:
361.83
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Chemnitz, 2018. augusztus 27.Szélsőjobboldali tüntetők tiltakoznak a kelet-németországi Chemnitzben két nappal ezelőtt történt gyilkosság miatt Karl Marx német filozófus-közgazdásznak, a kommunista eszmék egyik kidolgozójának szobra előtt 2018. augusztus 27-én. A chemnitzi rendőrség és az ügyészség korábban arról tájékoztatott, hogy a belvárosban tartott szabadtéri fesztivál szombati programjai után, éjjel összetűzésbe keveredett egy csoport különböző nemzetiségű férfi. Egy ember életét vesztette, ketten súlyos sebesüléseket szenvedtek. Az emberöléssel egy 23 éves szíriai és egy 22 éves iraki állampolgárt gyanúsítanak.(MTI/EPA/Filip Singer)
Nyitókép: Karl Marx német filozófus-közgazdásznak, a kommunista eszmék egyik kidolgozójának szobra Chemnitzben. A chemnitzi re MTI/EPA/Filip Singer

Marx Károly nyomában a Kínai Kommunista Párt

Marx Károly hat eredeti kézírásos levelét szerezte meg a Kínai Kommunista Párt Központi Bizottsága Párttörténeti és Irodalmi Intézete.

Az intézet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy gyűjteményét marxista dokumentumokkal gazdagítsa. A Marx Károly által írt hat levél megszerzésével immár az intézet rendelkezik Kínában a marxista írók legnagyobb kéziratgyűjteményével.

A levelek abból az időszakból származnak, amikor Marx A tőke című kötete francia fordításán és kiadásán dolgozott. A dokumentumok történelmi háttérrel szolgálnak és arról is tájékoztatnak, hogyan haladt a munkával.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×