eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A török egészségügyi minisztérium által közreadott képen Fahrettin Koca török egészségügyi minisztert (b) beoltják a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó vakcinájával Ankarában 2021. január 13-án. A török vezetés 50 millió adagot rendelt a gyengített vírusokon alapuló kínai védőoltásból, amelynek első hárommillió adagja december végén érkezett meg a 83 millió lakosú országba. Törökországban január 14-én kezdik beoltani az egészségügyi dolgozókat.
Nyitókép: MTI/EPA/Török egészségügyi minisztérium

Törökországban egy hét alatt beoltották az egészségügyben dolgozókat

Törökországban meghaladta az egymilliót azoknak a száma, akiknek az új, koronavírus elleni tömeges oltás keretében már beadták a vakcinát.

A kis-ázsiai országban múlt csütörtökön kezdődött meg a lakosság tömeges beoltása a kínai CoronaVac vakcina vészhelyzeti alkalmazásával. Az ország lakossága nagyjából 83 millió, így a jelenlegi egymillió beoltott a népesség körülbelül 1,2 százalékát teszi ki – derül ki a török egészségügyi minisztérium internetes oldalán található számlálóból.

Első körben az egészségügyi alkalmazottak, majd az idősotthonokban élők és dolgozók, valamint a 65 év felettiek kapják meg az oltóanyagot. A várakozások szerint

az egészségügyi ellátás mintegy 1,1 millió dolgozójából beoltanak mindenkit, aki nem a közelmúltban esett át a fertőzésen.

Az Anadolu török állami hírügynökség úgy értesült, hogy az idősotthonokban élők és dolgozók csoportja valamivel több mint 87 ezer embert tesz ki.

Az idősotthonokban élők és dolgozók immunizálása kedden indult, míg az egészségügyi alkalmazottaké a szerdán zárul.

A török vezetés 50 millió adagot rendelt a Sinovac Biotech kínai gyógyszergyártó gyengített vírusokon alapuló CoronaVac nevű védőoltásából. Az első hárommillió adag december végén érkezett meg az országba. A hatóságok bevizsgálták a szállítmányt, a török gyógyszerfelügyelet pedig múlt szerdán engedélyezte a vakcina vészhelyzeti alkalmazását. Arról egyelőre nincs információ, hogy a rendelés újabb részletei pontosan mikor érkeznek.

A kínai védőoltást két részletben, 28 nap eltéréssel kell beadni. A CoronaVac klinikai vizsgálatának harmadik szakasza továbbra is folyik Törökországban.

Ankara a CoronaVac alkalmazásán felül az amerikai-német Pfizer-BioNTech-kel is megegyezett 4,5 millió adag oltóanyag beszerzéséről.

A török egészségügyi minisztérium kedd esti adatai szerint az elmúlt napban 6818 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az országban, a halálos áldozatok száma 167 volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×