eur:
391.94
usd:
366.68
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyitókép: Copyright: TierQuarTier Wien

Milliói bánhatják, amiért meg akart szabadulni a kutyájától

Akár közvetlenül a megtalálók, akár az állatmentők visznek egy kóbor állatot a bécsi TierQuarTierba, mindig nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy megtalálják a gazdáját. Egy bécsi nő most valószínűleg nem igazán örül a sikeres nyomozásnak.

A nő azzal hívta fel az osztrák főváros Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy kóbor kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál – olvasható a Bécs Város Külképviseleti Irodája sajtóközleményében.

A fiatal török pásztorkutyát az állatmentők befogták és Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba vitték. Itt gondját viselték és a grazi Noé Bárkája Állatmenhellyel együttműködésben új otthont találtak neki, ahol nemcsak szeretik, de elegendő mozgástér is a rendelkezésére áll. Az egyéves Ates ugyanis egy török pásztorkutya, egy kangal, amely akár 65 kilósra is megnő és rengeteg mozgásra és foglalkozásra van szüksége.

Az Állatvédelmi Hivatal közben bizonyítani tudta, hogy a betelefonáló nő valójában nem a megtaláló, hanem a kutya gazdája, aki csak meg akart szabadulni az állattól. Így a közigazgatási bíróság döntése értelmében őt terheli a kutya ellátásával és elhelyezésével kapcsolatot minden költség, összesen 8737,12 euró.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×