eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

A járvány kellős közepén indul újra a bedőlt utazási iroda

Az első brit, korábban évente 150 ezer ember üdülését szervező iroda online indul újra az egy évvel ezelőtti csőd után.

Ahogy arra brit sajtóközlések is rámutatnak, bátorságra vall a jól ismert Thomas Cook márkanév alatt újraindítani az utazásszervezői szolgáltatásokat akkor, amikor a járvány miatt szinte leállt a turizmus. A Turisztikai Világszervezet közlése szerint a nemzetközi, turizmussal összefüggő utazások az év első felében 65 százalékkal csökkentek a tavalyi év azonos időszakához képest. A Thomas Cook mögött álló tulajdonosok viszont úgy gondolják, mégis elindítják az iroda működését, igaz, csak online formában. Döntésükről Alan French, a cég ügyvezetője azt mondta, a vállalat - a cég mögött a kínai Fosun-csoport áll - "hosszú távra tervez" - írta az Origo a The Guardian cikke alapján.

Az új oldal olyan tengerparti üdülőhelyekre és városokra kínál szállásokat, melyek országai rajta vannak a brit kormány úgynevezett korridorlistáján, vagyis amely járványügyi szempontból enyhébb besorolást kapott. Egyelőre főként Törökországban, Olaszországban, és Görögország egyes részeire lehet most foglalást tenni.

Az utazók bizonyos keretek között maguk szabhatják személyre nyaralócsomagjukat, a vállalat pedig kiemeli, hogy a működésükre kiterjed az úgynevezett Atol-garancia ("Air Travel Organiser's Licence"). Ez azt jelenti, hogy a mögötte álló kormányzati és uniós garanciák megvédik az utast attól, hogy elveszítse pénzét, ha a vállalat esetleg csődbe megy, vagy attól, hogy külföldjön ragadjon.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×