eur:
395.81
usd:
372.69
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én, az új típusú koronavírus-járvány idején. Ukrajnában az enyhítések első szakaszában látogathatóvá váltak a parkok, a közterek, a játszóterek és a szabadtéri sportlétesítmények. Működhetnek ismét a fogászatok, a szépségszalonok, a fodrászatok, a közjegyzői és ügyvédi irodák, fogadhatnak pácienseket a pszichológusok.
Nyitókép: Fertőtlenítő fülkén megy keresztül egy látogató a nyugat-ukrajnai Lviv város szabadtéri múzeumába érkezésekor 2020. május 11-én. (MTI/EPA/Pavlo Palamarcsuk)

Egy ukrán nagyváros polgármestere súlyos beteg

Változatlanul gyors ütemben terjed a koronavírus-járvány Ukrajnában.

A koronavírussal megfertőződött Hennagyij Kernesz harkivi polgármesternek szövődményként kétoldali tüdőgyulladás lépett fel. A 61 éves politikus a városi tanács szóvivőjének tájékoztatása szerint az egyik harkivi kórházban fekszik, állapota stabil, de súlyos.

A friss adatok alapján az elmúlt napon 2905 új esettel 159 702-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké 53 újabb halálos áldozattal 3264-re, miközben eddig 70 810-en gyógyultak meg, közülük előző nap 1267-en. Jelenleg már 85 628 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel, számuk 1585-tel nőtt egy nap alatt. A járvány kezdete óta a legtöbb új fertőzöttet, 3144-et múlt csütörtökön jegyezték fel, az egy nap alatt elhunyt legtöbb beteget, 72-őt, pedig múlt pénteken.

Területi bontásban előző nap a legtöbb új beteget, 390-et és öt elhunytat ismét a nyugat-ukrajnai Ternopil megyében jegyezték fel, a második legtöbbet, 307-et és három halálesetet pedig a keleti országrészben lévő Harkiv megyében.

Az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban, Kijevben az elmúlt napon 11-en haltak bele a betegségbe, ami új rekordnak számít a járvány kitörése óta, velük együtt az elhunytak száma elérte a 283-at, az azonosított fertőzötteké pedig újabb 285 esettel 17 714-re nőtt.

Kárpátalján a jelenlegi adatok alapján eddig 8756 beteget azonosítottak, újabb haláleset nem történt, így az elhunytak száma 286, a járvány kezdete óta pedig 3798-an győzték le a kórt.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter tájékoztatóján közölte, hogy újabb 145 egészségügyi alkalmazott kapta el a vírust, körükben a járvány kitörése óta már több mint 13 ezren fertőződtek meg. Az elmúlt napon megint sok, 546 koronavírusos beteget kellett kórházba szállítani az országban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×