eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az utasok közötti biztonságos távolságot jelző felfestések a párizsi Gare de LEst pályaudvaron 2020. május 6-án. A francia kormány május 11-től tervezi fokozatosan feloldani koronavírus-járvány miatt elrendelt általános karantént.
Nyitókép: Az utasok közötti biztonságos távolságot jelző felfestések a párizsi Gare de L'Est pályaudvaron 2020. május 6-án. A francia kormány május 11-től tervezi fokozatosan feloldani koronavírus-járvány miatt elrendelt általános karantént. (MTI/EPA/Ian Langsdon)

Járvány ide vagy oda, újranyitnak ősszel a francia egyetemek

Bár csak a múlt héten 33 százalékkal több koronavírus-fertőzöttet találtak Franciaországban, mint július harmadik hetében, a minisztérium mégis az egyetemek szeptemberi újranyitásáról döntött.

Szeptemberben újranyitnak a franciaországi egyetemek - jelentette az MTI a francia felsőoktatási minisztérium csütörtökön közzétett körlevelére hivatkozva. A hat hónapos zárva tartás után az új tanévben az előadótermekben kifejezetten javasolják a diákoknak a szájmaszk viselését és a legalább egyméteres távolság betartását.

Franciaországban az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt az új fertőzöttek száma. A július 27-től augusztus 2-ig terjedő időszakban az egészségügyi tárca adatai szerint 7565 esetet regisztráltak, ami 33 százalékkal magasabb volt mint az azt megelőző héten, amikor 5695 fertőzöttet jelentettek.

A kijárási korlátozásokat július végén feloldó országban azóta napi több mint ezer eset jut az egészségügyi hatóságok tudomására. Augusztus 6-án 1604 új fertőzöttet jelentett az egészségügyi minisztérium.

Franciaország a járvány által egyik legsúlyosabban érintett európai ország, ahol eddig 231 310-en fertőződtek meg és a kór 30 308 ember életét követelte. A múlt héten több francia városban ismét szigorúbb intézkedéseket fogadtak el a járvány féken tartására.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×