eur:
395.58
usd:
366.99
bux:
65324.57
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Védőmaszkot viselő ukrán határőr a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Ukrajna is készenléti állapot vezetett be a tüdőgyulladást okozó új koronavírus-járvány elkerülésére az olaszországi fertőzések miatt. A határokon fokozott ellenőrzésnek vetik alá azokat, akik Olaszországból érkeznek.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Továbbra is drámai a helyzet Ukrajnában

A héten egymást követően második napja regisztráltak ismét nyolcszáznál is több új koronavírus-fertőzöttet Ukrajnában, az eddig azonosítottak száma már megközelítette a 62 ezret - derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi minisztérium is megerősített.

A járvány kitörése óta igazolt fertőzöttek száma az elmúlt nap alatt 856-tal, 61 851-re nőtt az országban, a halálos áldozatoké pedig 17-tel, 1551-re. Eddig 34 ezren gyógyultak meg, közülük 828-an az elmúlt napban. Az aktív betegek száma 26 300.

A legtöbb új beteget, 112-t, előző nap ezúttal a fővárosból, Kijevből jelentették. A második legtöbbet, 109-et pedig a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből.

Vitalij Klicsko főpolgármester tájékoztatása szerint Kijevben az azonosított fertőzöttek száma 7278-ra nőtt. Újabb haláleset nem történt, az elhunytak száma továbbra is 128, a gyógyultaké 2546. Előző nap 13 Covid-19-beteget kellett a fővárosban kórházba szállítani.

Az ország legfertőzöttebb régiója Lviv megye,

ott az azonosított fertőzöttek száma elérte a 8462-t, közülük eddig 216-an haltak bele a betegségbe, és 1903-an gyógyultak meg.

Kárpátalján előző nap 63 új fertőzöttet azonosítottak, és hárommal nőtt a betegségben elhunytak száma. Velük együtt már 4641 igazolt fertőzöttet regisztráltak a megyében a járvány kitörése óta, az elhunytak száma 166-ra emelkedett, míg 1780-an legyőzték a kórt.

Előző nap a kormány úgy határozott, hogy

az országos karantént újabb egy hónappal, augusztus 31-ig meghosszabbítja.

A karantén változatlanul adaptív formában marad érvényben, azaz régiónként az ottani járványhelyzetnek megfelelően szigorítanak, illetve könnyítenek a korlátozásokon. A kabinet annyiban változtatott a szabályozáson, hogy mostantól - az európai országok gyakorlatához igazodva - négy, zöld, sárga, narancs és vörös kategóriákba sorolja a régiókat. A besorolás fő szempontjai továbbra is a betegek, illetve az elvégzett tesztek száma, a kórházak leterheltsége, valamint a fertőzés terjedésének dinamikája az egyes régiókban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×