eur:
392.4
usd:
365.88
bux:
66807.7
2024. április 26. péntek Ervin
A sajtó munkatársai a sieani kórház bejáratánál, ahová Alex Zanardi olasz paralimpiai bajnokot szállították az előző nap történt balesete után, 2020. június 20-án. A korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművével verseny közben teherautóval ütközve szenvedett súlyos sérülést, majd helikopterrel szállították egy sienai kórházba, ahol gyors vizsgálat után azonnal a műtőbe vitték. Az olasz sajtó információ szerint súlyos fejsérüléseket szenvedett, és a kórházba már rendkívül súlyos állapotban érkezett meg.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Fabio di Pietro

Új hírek Alex Zanardi állapotáról

A korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok már három műtéten van túl.

Kedden elhagyta a sienai kórházat Alex Zanardi korábbi autóversenyző, paralimpiai bajnok, aki június 19-én verseny közben egy teherautóval ütközve súlyosan megsérült.

Az 53 éves sportembert egy neurológiai rehabilitációs központba szállították, de

hogy pontosan hol folytatja a felépülést, azt a család kérésére nem közölte az intézmény,

ahol három műtétet is végrehajtottak Zanardin.

"A klinikai állapota és életjelei azt mutatják, hogy a stabilitás felé halad, ez pedig lehetővé tette a nyugtatók csökkentését és felfüggesztését, így átszállíthatóvá vált egy olyan intézménybe, ahol megkaphatja a szükséges neurológiai rehabilitációt" - mondta a Szent Mária kórház igazgatója, Valtere Giovannini, aki hozzátette, Zanardi különlegesen nagy erőről tett tanúbizonyságot.

Zanardi kézzel hajtott, háromkerekű járművel, handbike-kal vett részt egy parasportolók részére rendezett országos váltóversenyen, és áttért a teherautó sávjába. Az ütközés során leesett a sisakja, súlyos fej-, arc- és szemsérüléseket szenvedett. A baleset után helikopterrel kórházba szállították, ahol lélegeztetőgépen volt és mesterséges kómában tartották, Ferenc pápa is kijelentette, hogy imádkozik érte.

Az olasz sportember ismert autóversenyzőként 2001-ben egy németországi viadalon olyan súlyos balesetet szenvedett, hogy mindkét lábát amputálni kellett. A saját maga által tervezett protézis segítségével megtanult újra járni, majd túraautóban is versenyzett. Ezt követően talált új kihívásként a kézihajtású kerékpárra, amelyben négy paralimpiai bajnoki címet nyert: kettőt 2012-ben Londonban, kettőt pedig 2016-ban Rióban.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×