eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Védőöltözetet viselő köztisztasági dolgozók dolgozni indulnak a koronavírus-járvány idején Bukarestben 2020. május 22-én, melletük egy idős férfi halad el. A bukaresti önkormányzat ettől a naptól kezdve hét nagy kiterjedésű sétálóövezetet alakított ki a belvárosban, hogy legyen hol sétálniuk a járványügyi korlátozások miatt egyéb szabadidős tevékenységek híján maradt bukarestieknek.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Romániában új rekordot döntött a vírus

Az elmúlt 24 órában 777 új koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak, és ezzel ismét megdőlt az egy nap alatt jegyzett megbetegedések csúcsa.

A stratégiai kommunikációs törzs által közölt adatok szerint a járvány kezdete óta 35 003-an fertőződtek meg az országban az új típusú koronavírussal. Közülük 22 189-en meggyógyultak (140-en az elmúlt 24 órában), 1971-en meghaltak (19-en az elmúlt 24 órában). Jelenleg 10843 aktív fertőzöttet tartanak számon, közülük 8697-et kórházban kezelnek, 2146-an pedig lakhelyi elkülönítésben próbálnak meggyógyulni. A kórházak intenzív osztályain 261 beteget ápolnak.

Romániában április végéig növekedtek, május során csökkentek, majd június első hetétől ismét növekedni kezdtek a járvány mutatói.

A kórházak terheltsége jelenleg 12 százalékkal meghaladja az április végi csúcsértéket,

az intenzív osztályon kezelt súlyos esetek száma azonban tíz százalékkal alacsonyabb, mint az április végi csúcsérték volt.

A román hatóságok egyre nehezebben tudják betartatni a járványellenes intézkedéseket. Bukarestben az elmúlt napokban több alkalommal is tüntetéseken tiltakoztak a járványellenes szabályok ellen.

A kormány szerdán újabb harminc napra meghosszabbította a koronavírus-járvány miatt május közepén elrendelt veszélyhelyzetet. Ludovic Orban miniszterelnök a kormányülésen rámutatott: a fertőzések magas száma miatt nem lehet további lazításokat bevezetni, de az elfogadott kormányhatározat szigorításokról sem rendelkezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×