INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

ekb

kamar

európai központi bank

Frankfurt, 2018. szeptember 17.Az új 100 és 200 eurós bankjegyek bemutatása az Európai Központi Bank (EKB) frakfurti székházában 2018. szeptember 17-én. Az új bankjegyeket 2019. május 28-án bocsátják ki. (MTI/EPA/Armando Babani)

Nem nyúlt hozzá az eurókamathoz az EKB

Infostart / MTI

A döntés megfelelt a piaci várakozásoknak.

Nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzótanácsa. Az EKB fenntartja azt az előző, júniusi ülésén hozott döntését is, hogy 600 milliárd euróval, 1350 milliárd euróra növelte a márciusban megnyitott 750 milliárd eurós járványvédelmi sürgősségi program (Pandemic Emergency Purchase Programme, PEPP) keretében az eszközvásárlásokat. Az EKB júniusban nem csak az összeget növelte, de jelezte, hogy a PEPP-program határidejét az év végéről 2021 június végéig kitolja. Ez a júniusban módosított határidő a csütörtöki közleményében is szerepel.

Abban sincs változás, hogy a meglévő eszközvásárlási program (APP) havi 20 milliárd eurós vásárlásaival együtt az év végéig fennáll a 120 milliárd eurós nettó eszközvásárlási ideiglenes keretösszeg is.

Csütörtökön a kormányzótanács változatlanul hagyta az irányadó refinanszírozási műveletek 0,00 százalékos kamatlábát, valamint az aktív oldali és a betéti rendelkezésre állás kamatlábának 0,25 százalékos, illetve mínusz 0,50 százalékos szintjét.

A kamattartó döntés megfelelt a piaci várakozásoknak.

Nyitókép: MTI/EPA/Armando Babani
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018