eur:
395.04
usd:
364.21
bux:
65475.53
2024. március 19. kedd Bánk, József
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2019. december 18-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger

Új javaslat az uniós költségvetésre

Charles Michel, az Európai Tanács vezetője ismertette kompromisszumos javaslatát.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke 1074 milliárd eurós uniós keretköltségvetést javasolt az Európai Unió számára a 2021-től kezdődő hétéves időszakra.

A koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállításával összefüggésében azt javasolta, hogy az újjáépítési alap költségvetése 750 milliárd euró maradjon.

Michel uniós költségvetést érintő javaslata mintegy 2,36 százalékkal marad el az Európai Bizottság által május végén benyújtott 1100 milliárd eurót kitevő tervezettől.

Az uniós tanács elnöke azt mondta, kompromisszumos javaslatában, amelyet a jövő hétre tervezett uniós csúcstalálkozón terjeszt a 27 tagállam vezetője elé, azt szorgalmazza: Németország, Hollandia, Ausztria, Svédország és Dánia esetében őrizzék meg a közös agrárpolitikához (KAP) kapcsolódó kompenzációs mechanizmus által biztosított kedvezményeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Nagy esésben a bitcoin, bizonytalanság a tőzsdéken

Oldalazást láthatunk egyelőre az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×