eur:
395.06
usd:
371.79
bux:
66369.65
2024. április 16. kedd Csongor
Védőmaszkot viselő nő halad el egy bezárt bolt lehúzott redőnykapujára festett graffiti előtt Athénban 2020. március 30-án. A koronavírus-járvány miatt a görög kormány kijárási korlátozásokat rendelt el április elejéig és lezárta az ország határait ez Európán kívülről, valamint az Olaszországból és Spanyolországból érkező utasok előtt.
Nyitókép: Thanászisz Sztavrakisz

Másfajta második hullámra számítanak Olaszországban, mint az első volt

Továbbra is az északi Lombardia a legsúlyosabban érintett olasz tartomány az olasz polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint.

Olaszországban május 18-én törölték el a kijárási korlátozást a tartományokon belül. Az azóta eltelt majdnem egy hónap alatt a járványgörbe nem emelkedett, mint azt egyes virológusok feltételezték.

"Nem hiszem, hogy ősszel egy a márciusihoz fogható második hullámmal kellene számolni. Ugyanakkor fel kell készülnünk egyes járványgócokra" - vélekedett Matteo Bassetti, a genovai San Martino kórház infektológiai osztályának igazgatója. Hasonló álláspontra helyezkedett Fabrizio Pregliasco virológus. "Az óvintézkedések május 4-én és 18-án, illetve június 3-án történt lazítása ellenére a járványgörbe nem emelkedett Olaszországban. Ez részben az olaszok elővigyázatos viselkedésének is köszönhető" - jelentette ki Pregliasco.

Adatok

Negyvenhárommal emelkedett a koronavírus miatt elhunytak és 329-cel a fertőzöttek száma egy nap alatt Olaszországban, és továbbra is az északi Lombardia a legsúlyosabban érintett olasz tartomány az olasz polgári védelmi hatóság szerda esti adatai szerint.

Lombardiában 242 új fertőzöttet regisztráltak és tizennégy halálesetet az utóbbi 24 órában.

A legfrissebb országos összesítés szerint a halottak száma elérte a 34 448-at, a fertőzötteké pedig 327 828-at. Világméretű összehasonlításban Olaszország az igazolt fertőzöttek számát tekintve a hetedik, a halottakét tekintve pedig negyedik helyen áll az Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Brazíliát követően.

Az aktív fertőzöttek száma 24 ezer alá csökkent. A betegek közül már csak 3113-an vannak kórházban, 163-an intenzív osztályon. A járvány tetőpontján mintegy négyezren voltak intenzív ápolás alatt. A gyógyultak száma 179 455-re növekedett. Az otthoni karanténban lévők száma pedig 20 649-re apadt.

A polgári védelmi hatóság szerint a 60 milliós lakosú országban eddig 2 926 000 embernél végezték el a koronavírus-tesztet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×