eur:
392.32
usd:
366.08
bux:
66800.83
2024. április 26. péntek Ervin
Védőmaszkot viselő vásárlók állnak sorban egy ungvári pékség előtt 2020. április 11-én délelőtt. Megtiltotta a helyi kormányzóság az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében. A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom április 11-én 13 órától 13-án 6 óráig lesz érvényben.
Nyitókép: MTI/Nemes János

Csaknem félezer új beteget regisztráltak egyetlen nap alatt Ukrajnában

Nem lassít a járván, a kormány eközben mégis a korlátozások újabb enyhítésére készül azokban a régiókban, amelyekben azt a helyzet megengedi. Üdülőhelyek is megnyílhatnak.

Az elmúlt napban regisztrált új esetekkel az azonosított fertőzöttek száma elérte a 27 462-t. Az elmúlt 24 órában az előző napihoz képest csak 22-vel kevesebb új fertőzöttet jegyeztek fel. A betegségben elhunytak száma kilenc újabb áldozattal 797-re nőtt az országban, miközben eddig 12 195-en gyógyultak fel, közülük 141-en az elmúlt napban. Az egészségügyi dolgozók közül eddig 5101-en fertőződtek meg, közülük az elmúlt napban 51-en.

A legtöbb új beteget ismét a fővárosban, Kijevben jegyezték fel, 72-t, 29-cel többet, mint a megelőző napon

- közölte Vitalij Klicsko főpolgármester a Telegram üzenetküldő portálon. Az egészségügyi tárca adatai szerint Kijev a második legfertőzöttebb területe Ukrajnának, ahol a járvány kitörése óta 3490-en betegedtek meg Covid-19-ben, 77-en haltak bele a betegségbe és 888-an gyógyultak meg. A legfertőzöttebb régió változatlanul a romániai határnál lévő Csernyivci megye 3698 azonosított fertőzöttel és 152 halálesettel.

Kárpátalja megyében a legfrissebb adatok szerint a regisztrált fertőzéses esetek száma 1386, ebből az elhunytaké 32, a gyógyultaké pedig 606. Jelenleg a főváros és négy nyugat-ukrajnai terület - Csernyivci, Lviv, Rivne és Voliny - nem áll készen a karanténkorlátozások enyhítésére az egészségügyi tárca vasárnapi értékelése szerint.

Az egészségügyi miniszter közben arról számolt be, hogy

június 10-től várhatóan életbe lép a korlátozások enyhítésének újabb szakasza azokban a régiókban, amelyek megfelelnek a feltételeknek.

Az enyhítések bevezetésének lehetősége Ukrajnában alapvetően a fertőzöttek napi számától, a kórházak leterheltségétől és az elvégzett tesztek számától függ az adott térségben.

A legújabb szakaszban a miniszter szavai szerint lehetővé válik egyebek mellett az üdülőhelyek megnyitása bizonyos szabályok betartása mellett, amelyeket a tárca határoz majd meg.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×