eur:
393.75
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Modena, 2017. február 28.A Ferrari által közreadott képen (b-j) Gian Carlo Muzzarelli modenai polgármester, John Elkann, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elnöke, Piero Ferrari, a Ferrari alelnöke és Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler és a Ferrari ügyvezető igazgatója egy Ferrari autómotort néz a modenai Enzo Ferrari múzeumban 2017. február 28-án, a Ferrari 70 éves történetét bemutató Driving with the stars című kiállítás megnyitója előtt. (MTI/EPA/Ferrari)
Nyitókép: MTI/EPA/Ferrari

Hatalmas változás jöhet az autóiparban

Az olasz-amerikai Fiat-Chrysler fúzióról kezdett tárgyalásokat a francia PSA-csoporttal - jelentette internetes oldalán a The Wall Street Journal.

A Fiat-Chrysler (FCA) és a Peugeot-gépkocsikat is gyártó francia PSA eseteges egyesülésével transzatlanti autóipari óriáscég jönne létre. Így a mintegy 50 milliárd dollár tőkéjű vállalat a Volkswagen, a Renault-Nissan és a Toyota után a világ negyedik legnagyobb autógyártója lenne.

A The Wall Street Journal iparági értesülései szerint a fúzió "az egyenlők egyesülése" lenne. Az új cégben a PSA vezérigazgatója, Carlos Tavares és az FCA elnöke, John Elkann - aki a néhai FIAT-elnök, Gianni Agnelli unokája - egyaránt megtartaná jelenlegi beosztását. Az egyeztetések azonban egyelőre - ahogyan a lap fogalmazott -

"még képlékenyek, és nincs garancia arra, hogy megállapodással érnek véget".

A Fiat-Chrysler, amelyben az Agnelli családnak ellenőrző tulajdonrésze van, idén júniusban már tárgyalt fúzióról a PSA vetélytársával, a Renault-val, de a tárgyalások kudarccal végződtek.

Az amerikai lap elemzése szerint a világ legnagyobb autógyárai azzal próbálkoznak, hogy átstrukturálják termelésüket, és változtatnak üzletpolitikájukon, részben mert emelkednek a termelési költségek, részben pedig mert a gyors és tartós növekedés időszaka után a növekedés lassul. Ez különösen Európára igaz, ahol a piac túlzsúfolt, és a szigorú környezetvédelmi előírások apasztják a profitot.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×