INFORÁDIÓ 
2020. április 4. szombat
Izidor

autópiac

psa

fiat-chrysler

fúzió

Modena, 2017. február 28.A Ferrari által közreadott képen (b-j) Gian Carlo Muzzarelli modenai polgármester, John Elkann, a Fiat Chrysler Automobiles (FCA) elnöke, Piero Ferrari, a Ferrari alelnöke és Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler és a Ferrari ügyvezető igazgatója egy Ferrari autómotort néz a modenai Enzo Ferrari múzeumban 2017. február 28-án, a Ferrari 70 éves történetét bemutató Driving with the stars című kiállítás megnyitója előtt. (MTI/EPA/Ferrari)

Hatalmas változás jöhet az autóiparban

Infostart / MTI

Az olasz-amerikai Fiat-Chrysler fúzióról kezdett tárgyalásokat a francia PSA-csoporttal - jelentette internetes oldalán a The Wall Street Journal.

A Fiat-Chrysler (FCA) és a Peugeot-gépkocsikat is gyártó francia PSA eseteges egyesülésével transzatlanti autóipari óriáscég jönne létre. Így a mintegy 50 milliárd dollár tőkéjű vállalat a Volkswagen, a Renault-Nissan és a Toyota után a világ negyedik legnagyobb autógyártója lenne.

A The Wall Street Journal iparági értesülései szerint a fúzió "az egyenlők egyesülése" lenne. Az új cégben a PSA vezérigazgatója, Carlos Tavares és az FCA elnöke, John Elkann - aki a néhai FIAT-elnök, Gianni Agnelli unokája - egyaránt megtartaná jelenlegi beosztását. Az egyeztetések azonban egyelőre - ahogyan a lap fogalmazott -

"még képlékenyek, és nincs garancia arra, hogy megállapodással érnek véget".

A Fiat-Chrysler, amelyben az Agnelli családnak ellenőrző tulajdonrésze van, idén júniusban már tárgyalt fúzióról a PSA vetélytársával, a Renault-val, de a tárgyalások kudarccal végződtek.

Az amerikai lap elemzése szerint a világ legnagyobb autógyárai azzal próbálkoznak, hogy átstrukturálják termelésüket, és változtatnak üzletpolitikájukon, részben mert emelkednek a termelési költségek, részben pedig mert a gyors és tartós növekedés időszaka után a növekedés lassul. Ez különösen Európára igaz, ahol a piac túlzsúfolt, és a szigorú környezetvédelmi előírások apasztják a profitot.

Nyitókép: MTI/EPA/Ferrari
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018