INFORÁDIÓ 
2019. szeptember 20. péntek
Friderika

horvátország

kompbaleset

ancona

split

Vészhelyzet a horvát partoknál, több száz utassal elszabadult egy olasz komp

Vészhelyzet a horvát partoknál, több száz utassal elszabadult egy olasz komp

Infostart

Az Aurélia Anconából indult Splitbe, de technikai problémái támadtak, és a híres adriai természetvédelmi területtől, Kornatitól alig 18 kilométerre sodródni kezdett a vízen.

Az SNAV hajózási társaság nem közölt részleteket a történtekről, csak annyit, hogy a komp műszaki személyzete mindent elkövet, hogy elhárítsa a hibát és épségben a partra vigye a 250 utast, akiken kívül 92 főnyi személyzet van a járművön - olvasható az AP beszámolójában.

Horvát sajtóhírek szerint a komp egyik motorja romlott el, és a hajó 10 tengeri mérföldre (18 kilométerre) Kornati partjaitól sodródik a vízen. A helyzetet bonyolítják az időjárási körülmények, nagyon erős most ott a szél.

A Vecernji horvát portál munkatársa beszélt több utassal, elmondták, hogy főleg olaszok vannak a fedélzeten, 19 órája vannak a kompon, de nincs pánik, buliznak, énekelnek, táncolnak. Az utasok többsége Medjugorjébe tart nyaralni. Közben Zadarból egy vontatóhajó indult a sodródó komp segítségére, de útját nehezíti, hogy ötméteres hullámokat korbácsol a szél az Adrián.

Nyitókép: MarineTraffic.com
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018