eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Merkel: az EU hibákat követett el

Az Európai Unió hibákat követett el, de eljött az ideje befejezni a félbemaradt tetteket, amire meg van a megfelelő alap - jelentette ki Angela Merkel német kancellár pénteken az olasz televízió egyes csatornájának nyilatkozva.

A politikus az EU elődszervezeteit megalapító római szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából az olasz fővárosban tartandó csúcstalálkozóra érkezett.

Kifejtette: "Az unió külső határainak megnyitásakor nem gondoltunk a határok megerősítésére. Az egységes uniós valuta bevezetésekor nem voltunk felkészülve egy válságra. Ezt azonban rendbe tesszük a bankszövetség és a stabilizációs mechanizmus segítségével. A fő az, hogy mindezt a szolidaritás jegyében kell megtenni".

Véleménye szerint Európa képes megtalálni az egységes választ a migrációs válságra akkor, ha mindenki megteszi a magáét, a lehetőségeit figyelembe véve.

"Szavatolnunk kell (az ehhez szükséges feltételeket), hogy az emberek ne meneküljenek el (országaikból), meg kell oldanunk az olyan válságokat, mint a szíriai, és mindezt együttesen tegyük" - mondta.

A német kancellár egyben megismételte gazdaságpolitikájának egyik legfontosabb tételét, amely szerint "összhangba kell hozni a jelenlegi szabályokat, amit nem lehet a gazdaság figyelembe vétele nélkül megcselekedni".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×