eur:
395.19
usd:
368.38
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Nyitókép: Pixabay

Támadás ért egy olajszállító tartályhajót a Vörös-tengeren

Rakétatalálat ért egy nyersolajszállító tartályhajót a jemeni síita húszi lázadók által birtokolt Mukha kikötőváros közelében - közölte szombaton az Ambrey brit tengerészeti biztonsági cég.

Az Ambrey közleménye szerint egy panamai lobogó alatt közlekedő nyersolajszállító tartályhajót ért rakétatalálat Mukhától körülbelül 10 tengeri mérföldre délnyugatra, a hajón tűz ütött ki. Más részletet egyelőre nem tudni.

Előzőleg az Egyesült Királyság tengerhajózási biztonsági információs szolgálata (UKMTO) szombaton arról számolt be, hogy bejelentés érkezett egy hajóról, amely „kisebb sérülést szenvedett, miután ismeretlen tárggyal ütközött” a Vörös-tengeren, 75 tengeri mérföldre északnyugatra a jemeni Hodeida kikötővárostól. A hajó és a legénység biztonságban van, és folytatja útját a célkikötő felé – jegyezte meg UKMTO, amely nem közölt közelebbit a hajóról.

A húszik tavaly november óta mintegy ötven hajót támadtak meg, egyet eltérítettek, egyet pedig elsüllyesztettek. A támadások azonban egyre ritkábbak az Egyesült Államok válaszcsapásai, valamint a térségben közlekedő kereskedőhajók számának csökkenése miatt, miután sok vállalat inkább körbehajózza Afrikát, annak ellenére, hogy ez sokkal költségesebb és időigényesebb is.

Címlapról ajánljuk
Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az UEFA üzent Szoboszlai Dominiknak Varga Barnabás szörnyű sérülése kapcsán

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn közleményben védte meg az egészségügyi stábot, amely Varga Barnabás súlyos sérülésénél működött közre vasárnap este a skótok elleni, stuttgarti Európa-bajnoki mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×