eur:
395.77
usd:
367.04
bux:
70178.23
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Zánka, 2023. június 27.Gyerekek a nyári Erzsébet-táborok hivatalos megnyitóján a zánkai Erzsébet-táborban 2023. június 27-én. A nyári Erzsébet-táborokba 130 ezer gyereket várnak: a két legfőbb helyszínen, Zánkán és Fonyódligeten 35 ezret, a napközis táborokban 88 ezret.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Megkezdődött a roham a nyári táborokért, de idén sem lesz olcsó mulatság

Egy napközis gyerektábor esetében 50 ezer, míg az ottalvós táborok választása esetén 75-80 ezer forint lesz idén az átlagdíj – mondta az InfoRádióban a Táborfigyelő portál vezetője.

Az elmúlt évek legváltozatosabb vakációjára készülhetnek a diákok, akiket különleges programok és újfajta táborok várnak a június 24-én kezdődő nyári szünetben. Fontos viszont a szülők szemfülessége, ugyanis idén várhatóan gyorsabban betelnek a nyári programok turnusai, mint korábban bármikor.

A Táborfigyelő portál vezetője az InfoRádióban elmondta: tavaly rekordévet zártak a hazai nyári táborok szervezői, ugyanis 2023-ban több mint 230 ezer gyermek táborozott legalább egy hétig a vakáció alatt. Az előfoglalások alapján idén is hasonlóan nagy az érdeklődés.

Tóth Béla hozzátette: nagyon széles a kínálat,

csak a Táborfigyelő portálon csaknem kilencszáz táborturnus közül választhatnak a szülők.

A hagyományosnak tekinthető kaland-, sport-, kézműves és idegen nyelvű táborok mellett idén nagyon sok „változatos, meghökkentő, különleges tematikájú vagy éppen extrém tábor is szerepel a kínálatban”.

A jelentkező gyerekek részt vehetnek gyermekkutya kommunikációs tanfolyamokon vagy mesterséges intelligencia témájú táborokban, megtanulhatják a különféle Android-alkalmazások fejlesztését, számos programon keresztül elmerülhetnek Harry Potter kalandjaiban, sőt saját kisfilmet is forgathatnak, melyet az adott tábor végeztével egy moziban mutathatnak majd be a szülőknek – sorolta Tóth Béla.

A színes kínálatból lehet még választani például űrrakéta-építő-, sakk- vagy éppen méztábort is, ahol a méhészet és a mézkészítés csínját-bínját sajátíthatják el a gyerekek, de néhány nap erejéig akár brókerek vagy tőzsdecápák is lehetnek a változatos programoknak köszönhetően.

A gyerekek körében továbbra is a kaland, a sport, az angol nyelvű, illetve a katonai és a lövésztáborok a legkedveltebbek.

A táboroztatás költségei azonban jelentősen megnövekedtek, elsősorban a gyermekétkeztetés, valamint a belépődíjak drágulása miatt.

A Táborfigyelő portál vezetője elmondta: az idei nyáron 10-15 százalék közötti áremelkedéssel kell számolniuk a szülőknek. Egy napközis tábor esetében nagyságrendileg 50 ezer forint, az ottalvós táborok választása esetén pedig 75-80 ezer forint lesz idén az átlagdíj. „Az árak ilyen mértékű növekedése elmarad attól, amit a költségnövekedés egyébként indokolna” – jegyezte meg Tóth Béla.

A napközis turnusok általában hétfőtől péntekig tartanak, míg az ottalvós táborok legalább hétnaposak.

(A nyitóképen: gyerekek a nyári Erzsébet-táborok hivatalos megnyitóján a zánkai Erzsébet-táborban 2023. június 27-én.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×