eur:
395.63
usd:
366.84
bux:
70185.77
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
An old fashioned Bank sign on a building exterior.
Nyitókép: kevinjeon00/Getty Images

A Deutsche Bankra is lesújtottak az oroszok

Egy orosz választottbíróság elrendelte a Deutsche Bank eszközeinek, számláinak, ingatlanjainak és részvényeinek lefoglalását egy jogvita keretében - számolt be a Reuters hírügynökség a vonatkozó bírósági dokumentumokat ismertetve.

A Deutsche Bank hitelgaranciát vállalt a német Lindével egy oroszországi gázfeldolgozó üzem építésére vonatkozó szerződésben, amelyet a nyugati szankciók miatt felmondtak.

A keresetet a projekt fővállalkozója, a Gazprom 50 százalékos tulajdonában lévő, szentpétervári székhelyű RusChemAlliance vegyes vállalat nyújtotta be.

A szentpétervári választottbíróság megtiltotta a Deutsche Banknak, hogy éljen az orosz leányvállalata, valamint a Deutsche Bank Technology Center LLC jegyzett tőkéjében tartott tulajdonjogával.

A bíróság emellett elrendelte a Deutsche Bank, valamint az orosz leányvállalat és a Deutsche Bank Technology Center értékpapírjainak, ingatlanjainak és bankszámláinak lefoglalását

238,6 millió euró értékben.

Az orosz bíróság pénteken egy hasonló per keretében elrendelte az UniCredit bank eszközeinek, számláinak és ingatlanjainak, valamint két leányvállalatában tartott tulajdonrészének a lefoglalását.

A Deutsche Bank frankfurti központjában az értesülést kommentálva közölték, hogy még nem tudni, hogy az orosz bíróságok hogyan hajtják végre a döntést, és az milyen következményekkel jár majd a bank oroszországi tevékenységére nézve.

„A Deutsche Bank úgy véli, hogy az ügyféllel kötött kártérítési megállapodás teljes mértékben fedezi önmagát” – fogalmaz a közlemény. Eszerint a Deutsche Bank 260 millió eurós céltartalékot képzett és a kártérítési megállapodás alapján a visszatérítésekből elegendő aktívumot könyvelt el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×