eur:
395.66
usd:
366.7
bux:
70169.4
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Budapest, 2024. március 12.Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a felsőoktatási felvételi jelentkezési eljárás eredményeiről tartott sajtótájékoztatón a Kulturális és Innovációs Minisztérium 2024. március 12-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

"Süllyedünk" - közölték a tanárok, miután megszakadtak a tárgyalások a minisztériummal

Béremelésről és más finanszírozási kérdésekről tárgyalt az elmúlt időszakban az egyetemen működő szakszervezet (FDSZ-BME) és a Kulturális és Innovációs Minisztérium között.

Az Index ír arról, hogy eddig folyamatosak voltak a felsőoktatásban dolgozók béréről szóló tárgyalások a Kulturális és Innovációs Minisztériumban. Az ELTE, a BME, a LFZE és az MKE szakszervezetének vezetői egyeztettek Hankó Balázs államtitkárral, de csak apróbb eredményeket tudtak elérni.

A Műegyetemiek az Oktatás Jövőjéért csoport szerint ez azonban kevés a túléléshez, helyzetük jelenlegi állapotáról közleményt adtak ki.

Ebben azt írják, hogy "Süllyedünk! Majd azzal folytatták, hogy állami finanszírozásuk a 20 évvel ezelőtti szint 40 százalékára estek vissza és hiába várták a fenntartótól a segítséget.

"Vészjelzést adnak le, mert "az államtitkártól már nem remélhetünk megoldást, talán egy szuperhős vagy a csoda segít... - áll még a levelükben.

Az eduline.hu még idézi Halmos Balázst, a BME docensét, aki elmondta, hogy a tárgyalások során Hankó Balázs ugyan elismerte szóban a bérkövetelések jogosságát, azonban fizetésemelési javaslatot írásban már nem küldött.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×