eur:
389.96
usd:
362.97
bux:
68070.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Készen állok rá, hogy kijöjjek az erdőből" - mondta Hillary

Hillary Clinton, az amerikai Demokrata Párt tavalyi elnökjelöltje visszatérne a közéletbe.

Erről ő maga nyilatkozott a pennsylvaniai Scrantonban, néhai édesapja szülővárosában az Ír Nők Társaságának Szent Patrik napi összejövetelén.

A legutóbbi elnökválasztás demokrata jelöltje a többi között azt fejtegette, hogy "olyan vagyok, mint mostanság sok barátom: nehezemre esik a híreket nézni".

Majd arra sürgette a szerinte megosztott amerikaiakat, hogy fogjanak össze, dolgozzanak együtt a problémák megoldásán. Saját magát állította példának: úgy vélte, hogy ő is ezt tette, amikor first ladyként női vezetőkkel találkozott és az észak-írországi béke megteremtésén munkálkodtak.

A megosztottságon azonban szerinte csakis a polgárok lehetnek úrrá, s korántsem a washingtoni elit.

"Készen állok rá, hogy kijöjjek az erdőből"

- fogalmazott Clinton, utalva arra az amerikai sajtót bejárt fotóra, amely a Chappaqua melletti erdőben magányosan sétálva mutatta őt, alig két nappal a választási veresége után. A Clinton-házaspárnak a New York államban fekvő Chappaquában van villája.

Amerikai sajtóhírek szerint a pénteken este Scrantonban elmondott beszéd csak az első volt Clinton közeljövőben várható közszerepléseinek sorában. A volt elnökjelölt tartja májusban az évzáró beszédet egykori főiskoláján, a massachusettsi Wellesley-ben, s közben könyvet is ír, amelyben - hírek szerint - kitér választási vereségére is.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×