eur:
396.97
usd:
356.32
bux:
74866.03
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Egyedüli merénylő, három sérült: a legfrissebbek a franciaországi lövöldözésről

A francia belügyminisztérium szóvivőjének korábbi közlésével szemben nem nyolc, hanem három sebesültje van annak a csütörtöki lövöldözésnek, amely egy délkelet-franciaországi középiskolában történt, de összesen nyolcan szorultak orvosi ellátásra, mivel öten sokkot kaptak.

A rendőrségi közlés szerint egyik sebesült állapota sem életveszélyes.

A lövöldözés Grasse városában az Alexis de Tocqueville nevét viselő iskolában történt: egy 17 éves fiú rálőtt az igazgatóra, és megsebesítette. A két másik sebesült diák. Az iskolában pánik tört ki a tanulók között, voltak, akik menekülőre fogták, és a szomszédos áruházba vették be magukat, mások az iskolában rejtőztek el.

A rendőrség őrizetbe vette a diákot, aki puskával, két pisztollyal és két gyakorlógránáttal volt felfegyverkezve. A korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik, hogy a fiú egyedül lőtt, nem volt társa.

A rendőrség közlése szerint nincs ok feltételezni, hogy a lövöldözés terrorista indíttatású volt. A belügyminisztérium szóvivője, Pierre-Henry Brandet ugyanakkor délután azt mondta: túl korai az indítékról beszélni.

"Egy fegyverekért rajongó őrült tette" - ebben foglalta össze a történteket és azok indítékát kora este Najat Vallaud-Belkacem francia oktatásügyi miniszter, aki Grasse-ba sietett, miután értesült a lövöldözésről.

Fabienne Atzori, Grasse ügyésze határozottan kizárta, hogy terrorista vonatkozása lenne a lövöldözésnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 27. 08:38
×
×
×
×