eur:
386.92
usd:
355.61
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Putyin megkegyelmezett egy hazaárulás miatt elítélt nőnek

Kegyelmet adott Vlagyimir Putyin orosz elnök Okszana Szevasztidinek, akit hazaárulás miatt hét évi szabadságvesztésre ítéltek, mert Szocsiból sms-üzeneteket küldött Grúziába egy orosz páncélosokat szállító szerelvény mozgásáról - közölte kedden a Kreml sajtószolgálata.

A 47 éves Szevasztidi még 2008-ban, nem sokkal a grúz-orosz háború előtt küldött üzeneteket egy grúziai ismerősének az egyik szakadár grúziai tartomány, Abházia felé tartó orosz haditechnikáról.

A tavaly márciusban elítélt Szevasztidi jogi képviselője a TASZSZ hírügynökségnek elmondta, hogy ügyfele az amnesztia ellenére is arra fog törekedni, hogy az ellene hozott verdiktet bíróság semmisítse meg. A nőt, aki egyéként az Oroszországot kormányzó Egységes Oroszország párt tagja, tavaly januárban tartóztatták le.

Okaszana Szevasztidi ügye szóba került Putyin decemberi sajtótájékoztatóján. Az elnök azt mondta akkor, hogy nem ismeri az ügyet, de szigorúnak nevezte az ítéletet. Most humanitárius megfontolásokkal indokolta, hogy elnöki jogával élve kegyelmet gyakorolt.

Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×