eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A rendőrség szerint megölték Görögország brazíliai nagykövetét

A brazil rendőrség szerint gyilkosság áldozata lett Görögország brazíliai nagykövete, feltételezhetően az ő holttestére bukkantak rá egy kiégett gépkocsiban Rio de Janeiróban, helyi idő szerint csütörtökön.

Kiriakosz Amiridisz december 26-án tűnt el, és utoljára hétfőn látták a Rio de Janeiro állam északi részén található Baixada Fluminense régióban - közölték.

A gyilkossági ügyben beismerő vallomást tett egy 29 éves brazil katonai rendész, aki a helyi sajtó szerint szerelmi kapcsolatban állt Amiridisz feleségével. A brazil hatóságok társtettsség gyanúja miatt elrendelték Francoise Amiridisznek, illetve három másik embernek is az őrizetbe vételét. A nyomozók vérfoltokat találtak annak a háznak a kanapéján, ahol az Amiridisz-házaspár az ünnepeket töltötte. A rendőrség feltételezése szerint Kiriakosz Amiridiszt ebben a házban gyilkolták meg, testét pedig helyi idő szerint szerdára virradóra ültették be egy általa korábban kibérelt kocsiba.

A rendőrség szerint a görög diplomata azonosítása különösen nehéz volt, mivel a holttest a tűzben szinte teljesen elégett.

Annak az autónak a rendszámtáblája, amelyben a holttestre bukkantak, megegyezik az 59 éves diplomata által bérelt járművével. A gépkocsit a brazil nagyváros Nova Iguacu nevű körzetében találták meg - jelentette a G1 hírportál a rendőrségre hivatkozva.

A Brazíliában működő görög diplomáciai képviselet közölte, hogy utoljára hétfőn beszéltek Amiridisszel. Követségi források a Folha de Sao Paulo című napilapnak azt mondták, hogy a nagykövet hivatalosan január 9-éig szabadságon van.

A Folha Vitória című brazil hírportál szerint a görög képviseletet január óta vezető diplomata Brasíliában él, ahonnan feleségével együtt december 21-én utazott el Rio de Janeiróba, hogy ott töltsék szabadságukat. A brazil fővárosba január 9-én terveztek visszatérni. A nagykövet eltűnéséről felesége értesítette a hatóságokat, miután férje nem tért vissza a közös nyaralóba.

Amiridisz 2012-től 2016-ig Líbiában dolgozott diplomataként, korábban, 2001 és 2004 között Rio de Janeiró-i főkonzul volt.

Címlapról ajánljuk
Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

Oeconomus kiszámolta, mi az olimpikonná válás ára

A nagy nemzetközi sportesemények kapcsán általában a közvetlenül látható eredményeket értékeljük, vagyis a kimagasló sportteljesítményt, ugyanakkor sokan felhívják a figyelmet arra a hosszú évekig tartó munkára és a kitartásra is, amely egy-egy teljesítmény mögött áll – ez áll az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzésében, amely az olimpikonná válás árát vizsgálta.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×