eur:
393.76
usd:
365.41
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Otto miatt szükségállapotot hirdetnek Costa Ricában

Costa Rica elnöke bejelentette, hogy országos szükségállapotot hirdetnek ki az ország partjai felé közeledő hurrikán miatt.

Az Ottó névre keresztelt szélvihar egy kicsit veszített az erejéből, de később ismét első fokozatú hurrikánná alakult.

Ez a természeti jelenség súlyosan fogja érinteni az ország területének nagy részét. A kormány emiatt szükségállapotot hirdet ki - jelentette be a sajtónak helyi idő szerint még szerdán Luis Guillermo Solís államfő. Közölte azt is, hogy a szükségállapot ideje alatt - várhatóan csütörtökön és pénteken - bezárnak a közintézmények.

A kormány rendelete megkönnyíti, hogy bürokratikus akadályok nélkül, gyorsan igénybe lehessen venni az emberi, műszaki és pénzügyi forrásokat a szükséget szenvedők érdekében.

Az Ottó miatt Costa Ricában vörös riasztás van érvényben az egész karibi partvidéken, de újabban kiterjesztették a csendes-óceáni Puntarenas tartományra is, mert elképzelhető, hogy a vihar átvág az egész országon.

Az orkánt kísérő felhőszakadás miatt Panamában már három ember vesztette életét.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
2024. március 29. 09:00
×
×
×
×