eur:
394.36
usd:
370.09
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Trump: Clintonban nincs elég "életerő" az elnökséghez

Az előzetes felmérések alapján Hillary Clinton nyerte az első elnökjelölti vitát, amelyet magyar idő szerint ma éjjel 3-tól tartottak. A Donald Trumppal folytatott ütközetben szóba kerültek az adóbevallások, valamint közbiztonsági és külpolitikai kérdések.

A vita első nagy témaköre az volt, hogyan lehet fellendíteni az amerikai gazdaságot. Hillary Clinton demokrata párti elnökjelölt infrastrukturális beruházásokat és minimálbér-emelést, valamint a középosztály segítését ígérte. A republikánus jelölt Clinton elképzeléseire azzal válaszolt, hogy ő a külföldre telepedett vállalakozások hazahozatalát valósítaná meg, ezzel teremtene sok-sok új munkahelyet.

Donald Trump ismét Kínát okolta az amerikai munkahelyek elvesztéséért.

"Elnézést, de az Ön férje elnökként írta alá az észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezményt, a NAFTA-t. Ez a lehető legrosszabb dolog, ami történhetett az amerikai iparral" - mondta.

Hillary Clinton szerint ez tényszerűen nem igaz. Ugyanis férje elnöksége fellendítette az amerikai gazdaságot.

Más témáról szólva a demokrata elnökjelölt azt állította: dokumentumok bizonyítják, hogy vetélytársa kibújt az adófizetés alól, amikor kaszinói voltak Atlantic Cityben, és nem áldozott közügyekre vagy jótékonyságra egyetlen centet sem.

Donald Trump az adóbevallása nyilvánosságra hozatalát ígérte.

"Az ügyvédeim tanácsai ellenére is közzéteszem az adóbevallásomat. De akkor Ön is hozza nyilvánosságra mind a 43 ezer e-mailjét, ami a sajtóban korábban kiszivárogtatott" - szólította fel ellenfelét.

Clinton szerint ez soha nem fog megtörténni.

"Hibát követtem el, és ma már biztosan másként cselekednék" – válaszolta a demokrata párti elnökjelölt, aki nem kér bocsánatot az email-botrányért, amelyet külügyminiszterként saját magánszerverének hivatalos célú használatával okozott.

A közbiztonságról szólva a demokrata jelölt a fekete közösségek és a rendfenntartó erők közötti bizalom helyreállításáról beszélt. Úgy fogalmazott: "Rendszerszintű faji megkülönböztetés van". Rehabilitációs programokat javasolt a börtönviselt afroamerikaiaknak és a fegyverviselés szigorítását szorgalmazta.

Donald Trump szerint azonban "Hillary Clinton képtelen kimondani két szót: törvény és rend". A republikánus elnökjelölt rendet szorgalmazott. Úgy vélte, nem véletlen, hogy a legnagyobb rendőrszervezet őt biztosította támogatásáról.

Trump azt mondta: a nagyvárosok belső részein az afroamerikaiak és a spanyolajkúak "pokolban élnek". Egyes városokban, például Chicagóban, olyan rossz a közbiztonság, hogy "az ember az utcán sétál és agyonlövik".

Donald Trump szerint Barack Obama és Hillary Clinton teremtett lehetőséget az Iszlám Állam terrorszervezet felemelkedésére. Clinton arra emlékeztetett, hogy Irakot a republikánus George W. Bush elnöksége idején rohanták le és a csapatkivonásról is Bush elnök döntött.

Hillary Clinton szerint szorosabb együttműködésre van szükség a szövetségesekkel a terrorizmus elleni küzdelemben, a NATO szerepének erősítésére összpontosítana.

Trump szerint az Egyesült Államok nem lehet "a világ csendőre".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×