INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Tovább nőtt a bukaresti tűzvész áldozatainak száma

InfoRádió / MTI
Több mint három héttel az október 30-i tűzvész után újabb halálos áldozatot követelt a bukaresti Colectiv klubban történt tragédia. Az Agerpres ronán hírügynökség vasárnapi jelentése szerint meghalt egy Ausztriában kezelt sérült, így 60-ra emelkedett az áldozatok száma.

Az elmúlt napokban Németországban, valamint a bukaresti plasztikai sebészeti és égési sérültek ápolására szakosodott kórházban is életét vesztette a tűzvész egy-egy sérültje.

A bukaresti szórakozóhelyen egy rockkoncerten használt tűzijáték miatt lobbant lángra a terem gyúlékony anyagból készült hangszigetelése. A helyiségnek nem voltak vészkijáratai. A rendezvény több száz résztvevője közül sokan nem tudtak idejében kimenekülni az egyetlen használható kijáraton. A tragédia éjszakáján 27-en haltak meg (26 áldozat a helyszínen, egy a sürgősségi osztályon), több mint 150 ember pedig füstmérgezéssel és égési sérülésekkel került kórházba.

A román egészségügyi minisztérium közleménye szerint a Romániában ápolt sérültek közül 10 állapota továbbra is válságos. A november 30-i tűzvész 40 sérültjét ápolják különböző bukaresti kórházakban, 39-et külföldi kórházak vettek át, 38-at pedig hazaengedtek.

A baleset nyomán - a hatóságok hanyagsága és a közéletet átszövő korrupció ellen lázadva - tüntetők tízezrei vonultak utcára országszerte, a népharagra hivatkozva pedig lemondott Victor Ponta szociáldemokrata miniszterelnök és kormánya.

A címlapról ajánljuk