INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Robbanás volt egy szíriaiakkal teli menekülttáborban

InfoRádió / MTI
Robbanás rázott meg hétfőn Libanonban egy szíriaiakkal teli menekülttábort, a detonációban legalább négyen meghaltak és tízen megsebesültek.

Az ország északkeleti részén, a szíriai határnál fekvő Arzál város közelében történt eset pontos körülményeiről egyelőre nem számolt be az állami hírügynökség.

Egy névtelenül nyilatkozó katonai szóvivő az LBCI libanoni közszolgálati televíziónak ugyanakkor azt mondta: a robbanásnak köze lehet ahhoz, hogy a hadsereg előzőleg tüzet nyitott egy gépkocsira, amelyben állítólag szíriai felkelők ültek.

A libanoni hadsereg az utóbbi napokban többször is támadást intézett a Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szemben álló felkelők ellen a két ország közös határán.

A több mint 4 millió lakosú Libanonban az ENSZ becslése szerint jelenleg több mint egymillió szíriai él, akik a hazájukban dúló polgárháború elől menekültek el. A Libanonban és a nagyjából 2 millió szíriait befogadó Törökországban uralkodó ingatag biztonsági helyzet miatt azonban egyre több menekült indul tovább Európába.

A címlapról ajánljuk