INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hatalmas gázrobbanás rázta meg Rio de Janeirót

InfoRádió / MTI
Legalább nyolcan megsebesültek Rio de Janeiróban hétfőn egy feltehetőleg gázszivárgás okozta hatalmas robbanás következtében.

A brazil metropolis tűzoltósága közölte, hogy a detonáció helyi idő szerint hétfőn hajnalban történt a város északi részén, egy pizzériában. A robbanás következtében megrongálódtak a szomszédos üzletek és lakóházak is, nagyjából mintegy negyven épület.

"A legvalószínűbb az, hogy gázrobbanás következett be, amelyet a nem az előírásoknak megfelelően tárolt gázpalackok okozhattak" - közölte Eduardo Paes Rio de Janeiró-i polgármester a Globo News brazil televíziós csatornával. Mint megjegyezte, az érintett üzletekben nincs földgáz, mivel a városrészben elzárták a gázvezetékeket. A városvezető elmondta azt is, hogy a tűzoltóknak még nem sikerült teljesen eloltani a robbanás okozta tüzet.

Paes megerősítette a tűzoltóság információit, amelyek szerint nyolcan sebesültek meg a detonációban, közülük hét embert kórházban ápolnak. A tűzoltóság kutyák segítségével további lehetséges áldozatok után kutat a romok között.

A Globo News által közzétett felvételeken füstöt és törmelékeket lehet látni a gázrobbanás helyszínén, Sao Cristovaóban, amely a híres Maracana Stadionnak helyet adó városrésszel határos.

Az egyik helyi lakos, Dano Soares a Globo Newsnak elmondta, hogy a robbanás kiváltotta rázkódás olyan erős volt, hogy azt gondolták, földrengés van. "Minden összeomlott, de sikerült elmenekülnünk" - tette hozzá.

A címlapról ajánljuk