INFORÁDIÓ 

2018. március 20. kedd
Klaudia

Valótlant állított a katonamúltjáról az amerikai miniszter

InfoRádió / MTI
Bocsánatot kért a veteráncsoportoktól és a kormánytól kedden Robert McDonald amerikai veteránügyi miniszter, amiért valótlanul azt állította, hogy a hadsereg különleges egységeinél szolgált.

"Különleges erők? Milyen években? Én a különleges erőknél voltam" - hangzott el McDonald szájából a CBS News videofelvétele szerint egy január 30-án adásba került felvétel tanulsága szerint, amikor szóba elegyedett egy hajléktalan veterán kommandóssal.

A 61 éves McDonald a West Point-i katonai akadémián végzett, majd a gyalogságnál és a 82. légi szállítású hadosztálynál szolgált. A miniszter azonban sohasem volt a hadseregben "zöldsapkásokként" is emlegetett különleges rangeregységek tagja.

Steve Warren ezredes, a Pentagon szóvivője közölte, hogy Ash Carter védelmi miniszter - több veteráncsoporthoz hasonlóan - elfogadta McDonald bocsánatkérését és továbbra is együtt kíván dolgozni vele. Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője helyesnek nevezte, hogy a miniszter elnézést kért spontán kijelentése miatt.

Robert McDonald kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentette, hogy tovább kíván dolgozni a veteránok érdekében.

A címlapról ajánljuk