INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Ukrán veszteségek a szórványos harcokban

InfoRádió / MTI
Két ukrán katona meghalt, tíz megsebesült az elmúlt 24 órában az ország keleti részén - mondta hétfőn a "terrorellenes hadművelet" (ATO) parancsnokságának egyik szóvivője.

Valentin Fedicsev azt mondta, hogy a szakadárok az elmúlt napban 27 alkalommal lőtték tüzérséggel az ukrán hadsereg állásait. A szóvivő nem szolgált részletekkel a történtek helyszíneiről.

A Reuters hírügynökség jelentésében kiemelte, hogy a harcok hevessége ugyan csökkent a kelet-ukrajnai Debalceve környékén, Kijev szerint ugyanakkor ez még nem elegendő ahhoz, hogy kivonják a tüzérséget a frontvonalból.

Az UNIAN internetes ukrán hírügynökség arról is beszámolt, hogy az ukrán határőrök a Donyec-medence térségében 12 pilóta nélküli repülőgépet figyeltek meg. A gépekkel a szakadárok légi felderítést végeztek.

Ilyen eszközöket láttak egyebek között a déli Mariupol, a Donyeck megyei Bilenke, valamint a Luhanszk megyei Milove és Markivka környékén.

Ezzel egy időben Denisz Pusilin, a tavaly önkényesen kikiáltott "donyecki népköztársaság" parlamentjének alelnöke arról számolt be, hogy a kijevi hatóságok fokozták az ellenük irányuló gazdasági megszorításokat. Szavait a RIA Novosztyi orosz hírügynökség idézte.

Beszámolója szerint a helyi boltok gyorsan kifogynak a termékekből, az ukrán hatóságok pedig egyetlen áruval teli teherautó belépését sem engedélyezik a donyecki területre.

"Fokozódik a népköztársaságot érintő gazdasági blokád. A lépés ellentmond annak az intézkedéscsomagnak, amelyről a fehérorosz fővárosban, Minszkben írtak alá megállapodást" - jelentette ki a szakadár vezető.

A címlapról ajánljuk