eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Helyreállítják a katonai forródrót a két Korea között

Helyreállítják a katonai forródrótot Észak-Korea és Dél-Korea között, ami újabb jele az utóbbi hetekben felfokozódott feszültség enyhülésének.

A forródrótot Phenjan idén márciusban szakította meg Szöullal, mivel sérelmezte, hogy déli szomszédja az Egyesült Államokkal közösen folytat hadgyakorlatokat.

A dél-koreai országegyesítési minisztérium szerint a két ország csütörtöki döntése értelmében működésbe helyezik azokat a telefon- és faxvonalakat, amelyeket korábban elsősorban arra használtak, hogy megkönnyítsék az egyeztetést észak és dél által közösen működtetett Keszong ipari parkban dolgozó dél-koreai munkások utazásáról.

Phenjan és Szöul már augusztusban megállapodott abban, hogy a komplexumot újraindítják, a Dél-Korea és az Egyesült Államok közös augusztusi hadgyakorlatai miatt azonban újra fagyossá vált a légkör a két ország között.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×