eur:
388.38
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Brit lapok: ma is ugyanakkora a terrorveszély, mint eddig

A terrorizmus folyamatos fenyegetésére hívták fel a figyelmet az Egyesült Államok elleni támadás tizedik évfordulójára írt elemzéseikben a vasárnapi brit lapok.

A konzervatív The Sunday Telegraph szerint Oszama Bin Laden halála ellenére nem szabad lazítani az éberségen, bár az erőszakos iszlám ideológia visszavonulóban van, amit az egyre erősödő, szabadságot és demokráciát követelő afrikai és közel-keleti mozgalmak léte is igazol.

A liberális Independent on Sunday szerint az elmúlt tíz év legnagyobb sikere, hogy a 2001. szeptember 11-i támadások ota nem történt hasonló nagyságú merénylet Amerikában. A lap elemzése szerint továbbra is szinte hihetetlen, hogy fanatikusok kis létszámú csoportja a világ egy távoli zugából irányított akcióval ekkora pusztítást tudott előidézni a világtörténelem legerőteljesebb országában.

Az Independent felidézi azt is: ha 9/11 nem történt volna meg, a merényletek előtt középszerű teljesítményt nyújtó George Busht a terrortámadások után valószínűleg nem választották volna újra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

GEN Z Fest május 9-én az Akváriumban – pénzről, bátran

A Z generáció tagjai aktív pénzkeresők, adót fizetnek, lakbért, rezsit és tandíjat, mindeközben próbálnak megtakarítani, mégis úgy érzik, hogy nem eléggé tájékozottak a pénzügyi kérdésekben. Ez nem meglepő, mert a gazdasághoz kötődő egyetemi szakokon kívül sehol nem tanítják a pénzügyi ismereteket, a család idősebb tagjai pedig nem tudják érthetően átadni ezt a tudást, vagy akár ők maguk sincsenek tisztában alapvető gazdasági és pénzügyi fogalmakkal. A GEN Z Fest-en, május 9-én szakértők segítenek tisztázni a pénzügyi kérdéseket, legyen szó lakhatásról, vállalkozásról vagy befektetésről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 16:25
×
×
×
×