eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Egyesítik Mubarak és volt belügyminisztere perét

Egyesíti a bíróság a volt egyiptomi belügyminiszter és Hoszni Mubarak bukott államfő perét, amelyben csaknem 900 tüntető meggyilkolásával vádolják őket a februári 18 napos felkelés idején.

A kairói bíróság hétfőn augusztus 3-ra halasztotta Habib al-Adli egykori belügyminiszter perének kezdetét. Mubarak és két fia - Alaa és Gamal - tárgyalását már korábban ugyanerre a napra tűzték ki.

Egyiptomban 846 embert öltek meg a rendőrök és a biztonsági erők a januári-februári népfelkelés 18 napja során. Az országot 30 éven keresztül irányító Mubarak február 11-én kényszerült lemondani államfői posztjáról.

Al-Adli és hat tanácsadójának ügye hamarabb került a bíróság elé. A hétfői meghallgatást az egyiptomi tévé élőben közvetítette. Ezen az ügyben eljáró főbíró úgy döntött, hogy egyesíti a két pert, mivel a vád mindkettőben ugyanaz.

Amennyiben Mubarakot, Al-Adlit és hat társát elítélik, akár halálbüntetéssel is sújthatják őket.

A 83 éves Mubarak a vörös-tengeri Sarm-es-Sejk egyik kórházában van őrizetben április óta. Egyelőre hivatalosan nem közölték, hogy hol lesz a tárgyalás. A helyi sajtó jelentése szerint ugyanakkor a helyi bíróságot már felkészítették arra, hogy Sarm-es-Sejkben lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×