eur:
387.41
usd:
357.73
bux:
68263.44
2024. május 23. csütörtök Dezső

Már az afgán erők ellenőrzik Mazari-Sarifet

Afganisztán északi részén hivatalosan átadta a NATO a Mazari-Sarif feletti biztonsági ellenőrzést a helyi erőknek. Korábban a várost az egyik legbiztonságosabb afgán településnek tekintették, de az utóbbi időben több támadás is történt: legutóbb szerdán öltek meg négy afgán katonát a tálibok.

A NATO-kontingenst a térségben többségében német katonák alkotják. A biztonsági ellenőrzés átadása a tervek szerint 2014 végéig fejeződik be, s ezzel párhuzamosan kivonják a jelenleg 130 ezer főt számláló külföldi harcoló egységeket Afganisztánból.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

Kormányinfó: elmarasztalja az Európai Bíróság Magyarországot az EP-választások előtt

A kormány áttekintette a háborús helyzetet, amely szerintük Ukrajna számára kedvezőtlenül alakul, a sorozás pedig a kárpátaljai kisebbségre is kiterjedhet. Az Európai Unió Bíróságnál több magyar eljárás is zajlik, ezek közül a menekültügyi rendszer miatt hozott korábbi ítélet végrehajtása kapcsán újabb elmarasztaló döntésre számítanak, a kabinat arra számít, hogy napi pénzbírság kiszabásáról dönt majd a testület – ismertette Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón. A kormány legújabb döntéseit ismertető eseményt élőben közvetítjük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×