eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Kivégeztek két volt polgármester-helyettest Kínában

Kivégezték két kelet-kínai város volt polgármester-helyettesét, mert kenőpénzeket fogadtak el - jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

Egyikük Hszü Maj-jung, a Csöcsiang tartománybeli Hangcsou város elöljárója volt, akit vesztegetés, sikkasztás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt ítéltek halálra májusban.

Társát, Csiang Zsen-csiét, a Csiangszu tartománybeli Szucsou város második emberét még 2008-ban ítélték halálra vesztegetés miatt.

A Hszinhua jelentése szerint a két tisztségviselőt már alsóbb fokon is halálra ítélték, ezt hagyta helyben a fellebbezés elutasításával a legfelsőbb bíróság.

Kínában régóta súlyos gondot jelent a járványszerű méreteket öltő vesztegetés; egy négy évvel ezelőtti felmérés szerint a korrupció évente 86 milliárd dollárjába kerül az országnak.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×