eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Líbiában folytatódtak a harcok a kormányerők és felkelők között

Líbiában ismét számos településen, a többi között a keleti Miszrátában is folytatódtak a harcok a kormányerők és felkelők között. A városban hetek óta tartó küzdelemben sem a lázadók, sem a Moammer Kadhafihoz hű csapatok nem tudtak döntő győzelmet aratni.

A NATO vadászgépei nem sokkal korábban 37 katonai járművet semmisítettek meg Miszráta kikötőjében. A keleti front egy másik szakaszán, az olajfinomítója miatt stratégiai fontosságú Brega városánál a kormánycsapatok védvonal kiépítésébe kezdtek. Közben a nyugati országrészben Nálút városa ellen újabb támadást indítottak a Moammer Kadhafihoz hű erők. A Tunéziával határos településen a legutóbbi jelentések szerint mintegy 50 kormánykatona meghalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok ostrom alá vették az ukrán állásokat, Ukrajna látványos találatot vitt be - Háborús híreink szombaton

Az oroszok előrenyomulnak a Donbaszban, ahol tegnap elfoglaltak egy települést, a kelet-ukrajnai fronton Toreck ostroma zajlik. Az ukránok kurszki területhódítása után Oroszország nem zárja ki, hogy Ukrajna meglepetésszerű támadást fog végrehajtani Rosztov megye vagy Transznisztria ellen. Németország 1,4 milliárd eurós katonai segélycsomagot küld Ukrajnának az év végéig, légvédelmi felszereléseket, harckocsikat, harci drónokat, tarackokat, páncélozott járműveket, radarokat és tüzérségi lövedékeket kapnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 19:26
×
×
×
×