eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Erős földrengés a Salamon-szigeteknél, károk, áldozatok nincsenek

Nagy erejű, 6,9 -es fokozatú földrengés történt szombaton, 15.16 órakor (közép-európai idő szerint 6.16) a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő Salamon-szigetek térségében - közölte az Amerikai Geofizikai Intézet (USGS), hozzátéve, hogy nem áll fenn szökőár veszélye, és károkról sem érkeztek jelentések.

A földrengés hipocentruma 81 kilométer mélységben volt, 171 kilométerre délkeletre a Salamon-szigetek fővárosától, Honiarától. A szigetek lakói erős földmozgásokat észleltek, de áldozatokról, károkról nem érkeztek jelentések.

A Salamon-szigetek, akár a szomszédos szigetek - Tonga, Vanuatu, Fidzsi, Kermadec - a földrengésekkel bővelkedő "Tűzöv" részei, amely a dél-amerikai Tűzföldtől Chilén, San Franciscón át Alaszka, Kamcsatka déli részének érintésével az óceán nyugati felén Japán, Fülöp-szigetek és Indonézián keresztül húzódik.

2009. szeptember 29-én a Csendes-óceán délnyugati térségében nagy erejű földrengés történt, melyet pusztító szökőár követett, mely Szamoán és Tongán 186 halálos áldozatot követelt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×