INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Erős földrengés a Salamon-szigeteknél, károk, áldozatok nincsenek

InfoRádió / MTI
Nagy erejű, 6,9 -es fokozatú földrengés történt szombaton, 15.16 órakor (közép-európai idő szerint 6.16) a Csendes-óceán délnyugati részén fekvő Salamon-szigetek térségében - közölte az Amerikai Geofizikai Intézet (USGS), hozzátéve, hogy nem áll fenn szökőár veszélye, és károkról sem érkeztek jelentések.

A földrengés hipocentruma 81 kilométer mélységben volt, 171 kilométerre délkeletre a Salamon-szigetek fővárosától, Honiarától. A szigetek lakói erős földmozgásokat észleltek, de áldozatokról, károkról nem érkeztek jelentések.

A Salamon-szigetek, akár a szomszédos szigetek - Tonga, Vanuatu, Fidzsi, Kermadec - a földrengésekkel bővelkedő "Tűzöv" részei, amely a dél-amerikai Tűzföldtől Chilén, San Franciscón át Alaszka, Kamcsatka déli részének érintésével az óceán nyugati felén Japán, Fülöp-szigetek és Indonézián keresztül húzódik.

2009. szeptember 29-én a Csendes-óceán délnyugati térségében nagy erejű földrengés történt, melyet pusztító szökőár követett, mely Szamoán és Tongán 186 halálos áldozatot követelt.

A címlapról ajánljuk