eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Rómában rendkívüli pénzgyűjtés indult

Rómában rendkívüli pénzgyűjtés indult az egyik legjelentősebb ereklye megmentésére. A Szent Lépcsőn - a hagyomány szerint - a halálra ítélt Jézus ment fel Poncius Pilátus jeruzsálemi palotájába.

Az olasz főváros második leglátogatottabb kegyhelye huszonnyolc lépcsőfokból áll, a Szent Péter-bazilika után a Scala Sanctát keresi fel a legtöbb hívő, évente több mint két millióan. A lépcsőt azonban a közeli falakat díszítő 16. századi freskókkal együtt fel kellene újítani, ehhez 1,6 millió euróra lenne szükség.

A Lateráni Szent János-bazilika szomszédságában található márvány Szent Lépcsőt a keresztény hagyomány szerint Szent Ilona császárné, Nagy Konstantin anyja vitte Rómába Krisztus után 326-ban. A lépcső tetején levő Sancta Sanctorum kápolnában látható Lukács evangélistának a legenda szerint saját kezűleg festett Krisztus-képe, amelyet angyalok fejeztek be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×