eur:
400.65
usd:
362.5
bux:
73309.62
2024. október 2. szerda Petra

Újabb tragédia egy orosz lőtéren

Robbanás rázott meg egy oroszországi lőteret: egy őrnagy életét vesztette, egy törzszászlós pedig súlyos égési sérüléseket szenvedett egy lőpor megsemmisítése során történt balesetben - közölte a Volga menti-Uráli katonai körzet katonai ügyészsége kedden.

A Szaratov közelében lévő lőtéren az első vizsgálatok szerint a biztonsági szabályok megsértése miatt következett be a robbanás.Két napon belül ez volt a második ilyen típusú szerencsétlenség.

Szombaton a dél-szibériai Altaji területen fekvő Bijszk város közelében, egy már használaton kívüli lőtéren robbant fel egy lőporból, leselejtezett fegyverekből és lőszerből álló szállítmány. Helyi források egybehangzó állítása szerint két katonatiszt és négy polgári személy életét oltotta ki a baleset.

A Szibpribormars mintegy 4,3 millió forintnak (1 euró/39 rubel) megfelelő gyorssegélyt utalt ki a robbanásban szörnyethalt négy alkalmazottja családjainak.

Címlapról ajánljuk

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Itt a 400-as euró: másfél éves mélypontra ütötték a forintot

Jelentős romlás van a nemzetközi hangulatban, a Fed jelzései után a geopolitikai fejlemények is megmozgatták a devizapiacot. A rossz hangulatban a tőzsdék esnek, és a környezet most nem kedvez a forintnak sem. De ezen túlmenően egyedi magyar okok és több technikai tényező is hozzájárult ahhoz, hogy a forint euróval szembeni árfolyama ma másfél éves mélypontra esett, és átvitte a 400-as szintet. A forint árfolyamának alakulása fontos témája lesz a Portfolio makrogazdasági konferenciájának, amelyre itt tudsz jelentkezni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×