eur:
399.24
usd:
360.48
bux:
73696.46
2024. október 2. szerda Petra

Most dől el, ki lesz a lengyel elnök

A lengyel elnökválasztás vasárnapi, második fordulójában délután egykor 26,63 százalékos volt a részvételi arány - közölte a központi választási bizottság.

Ez az arány 3,25 százalékponttal haladja meg a két héttel ezelőtti, első fordulóban, ugyanebben az időpontban regisztrált részvételi arányt.

Csaknem 31 millió választópolgár jogosult az urnákhoz járulni, hogy döntsön a két jelölt, a liberális Bronislaw Komorowski és a konzervatív Jaroslaw Kaczynski, a repülőszerencsétlenség áldozatául esett Lech Kaczynski volt államfő ikertestvére között.

Az urnákat este nyolc órakor zárják le, és az exit-poll felmérések adatait az urnazárás után közvetlenül ismerteti a lengyel média. Az első hivatalos részeredmények nyilvánosságra hozása hétfő reggel előtt várható.

Az első fordulót két héttel ezelőtt Komorowski nyerte a voksok 41,5 százalékát megszerezve, Kaczynski öt százalékponttal maradt le. A felmérések többsége most is Komorowski győzelmét vetíti előre, de Kaczynski esélyeit sem becsülik alá.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Kis-Benedek József: Irán maga lépett akcióba, és ez az eszkaláció irányába mutat

Izrael nem számított az iráni csapásra, Teherán viszont nem akart nagyobb támadást indítani – értékelte az újabb közel-keleti konfliktust Kis-Benedek József. A biztonságpolitikai szakértő beszélt arról is, hogy Irán a Nyugat által eddig nem ismert rakétákkal támadott, amelyek nagyon gyorsan elérték Izrael területét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×